ΛΙΜΕΝΑΣ

Η πρωτεύουσα του νησιού, γνωστή και ως Θάσος, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά, και προσφέρει στον επισκέπτη ποικίλες εμπειρίες. Με αμέτρητες παραλίες κατά μήκος των ακτών του, ο Λιμένας είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να συνδυάζουν την ημέρα θάλασσα και τη νύχτα κοσμοπολίτικη διασκέδαση. Τα παραλιακά καφέ μπαρ σφύζουν από ζωή κάθε στιγμή, ενώ τα εστιατόρια και τα ζαχαροπλαστεία προσφέρουν μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις.

Η αγορά του Λιμένα, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις αγορές μεγάλων πόλεων. Παραδοσιακά μαγαζάκια αλλά και μεγάλες αλυσίδες, ικανοποιούν κάθε απαίτηση. Στο Λιμένα βρίσκονται και οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες, ως διοικητικό κέντρο του νησιού, αρκετά μεγάλα ξενοδοχεία, αλλά και το παλιό και νέο λιμάνι, με καθημερινά δρομολόγια ferry boat και ταχύπλοων σκαφών, από και προς το λιμάνι της Κεραμωτής και της Καβάλας. Στο παλιό λιμανάκι δεσπόζει το γνωστό Καλογερικό, ένα διώροφο παραδοσιακό κτίσμα που αξιοποιείται από το Δήμο Θάσου ως αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων και φιλοξενεί κατά καιρούς διάφορες εκθέσεις, ομιλίες και συνέδρια.

Τέλος, ο επισκέπτης αξίζει να επισκεφθεί το Μουσείο και τους αρχαιολογικούς χώρους του Λιμένα και ιδιαίτερα το αρχαίο θέατρο της Θάσου, μιας και πρόκειται για μια κωμόπολη με μεγάλη ακμή από τα αρχαία χρόνια, και επομένως με πολλά και αξιόλογα ευρήματα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ευχαριστούμε τον  Ταξιδιωτικό Οδηγό Θάσου e-thasos.gr  για την διάθεση των Κειμένων και του αντίστοιχου Φωτογραφικού υλικού που αφορούν την ενότητα 'Η ΘΑΣΟΣ'.