ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ & ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ

  • Τοποθεσία: Λιμένας

 

Στη πρωτεύουσα του νησιού σε περίοπτη θέση δεσπόζει το αρχαίο θέατρο. Αξίζει πραγματικά να το επισκεφτείτε είτε λόγω της περίοπτης θέσης του και να απολαύσετε ένα ηλιοβασίλεμα είτε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Θάσου και να απολαύσετε μια θεατρική ή μουσική παράσταση. Η καλύτερη διαδρομή για να φτάσετε είναι να ανεβείτε τα δεκάδες σκαλοπάτια, πολύ περισσότερα από εκατό και να δείτε τη μαρμάρινη σκηνή του, την ορχήστρα και το κοίλον με τους θρόνους. Το αρχαίο θέατρο της Θάσου θεωρείται είναι το δεύτερο σε ακουστική μετά το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Η ακρόπολη είναι επίσης ένας χώρος με απομεινάρια πληθώρας αρχαίων ναών που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για κάθε επισκέπτη.

Επίσης στο Λιμένα μπορείτε να επισκεφτείτε την αρχαία αγορά και ανασυνθέσετε με την φαντασία σας τον πολύβουο αυτό χώρο που έσφυζε από ζωή με τους ναούς του, τους βωμούς, τα κτίρια της διοίκησης, τα εμπορικά καταστήματα και τις στοές της.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ευχαριστούμε τον  Ταξιδιωτικό Οδηγό Θάσου e-thasos.gr  για την διάθεση των Κειμένων και του αντίστοιχου Φωτογραφικού υλικού που αφορούν την ενότητα 'Η ΘΑΣΟΣ'.