ΠΑΝΑΓΙΑ

Αυτό το χωριό πήρε το όνομά του από τη Μεγαλόχαρη, και μάλλον όχι τυχαία! Η Παναγία είναι ένας τόπος ευλογημένος με φυσικές ομορφιές, αλλά και με ανθρώπους που ξέρουν να τιμούν την έννοια της φιλοξενίας. Μία από τις ανυπέρβλητες φυσικές της ομορφιές είναι η σπηλιά της Δρακότρυπας που θα σας συγκλονίσει με τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες της. Μεγάλα πλατάνια στην πλατεία, τρεχούμενα νερά και ταβέρνες που ευωδιάζουν παράδοση και κερνούν σπιτικό γλυκό του κουταλιού, δίνουν στον επισκέπτη όχι μία, αλλά ατέλειωτες όμορφες εμπειρίες!

Αξίζει να προσκυνήσει κανείς στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με τη μοναδική αρχιτεκτονική, η οποία προσελκύει αρκετό κόσμο, ειδικά κατά τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου! Η καλύτερη για πολλούς παραλία του νησιού βρίσκεται στη Σκάλα Παναγίας και είναι η λεγόμενη Χρυσή Αμμουδιά, που κάθε επισκέπτης στο νησί της Θάσου επιβάλλεται να κάνει μια βουτιά στα καταγάλανα νερά της και να κολλήσει με τη χρυσή άμμο της.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ευχαριστούμε τον  Ταξιδιωτικό Οδηγό Θάσου e-thasos.gr  για την διάθεση των Κειμένων και του αντίστοιχου Φωτογραφικού υλικού που αφορούν την ενότητα 'Η ΘΑΣΟΣ'.