ΠΡΙΝΟΣ - ΣΚΑΛΑ ΠΡΙΝΟΥ

Ο Πρίνος βρίσκεται βορειοδυτικά της Θάσου και φιλοξενεί το δεύτερο λιμάνι του νησιού που συνδέεται με την Καβάλα και κατά τους θερινούς μήνες και με το λιμάνι της Περάμου. Ο Πρίνος είναι ευρύτερα γνωστός εξαιτίας των κοιτασμάτων πετρελαίων που έχουν εντοπιστεί στον υποθαλάσσιο χώρο του και μπορείτε να παρατηρήσετε τις δεξαμενές πετρελαίου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας με το πλοίο.

Πρόκειται για ένα χωριό που κυρίως εξυπηρετεί τον επισκέπτη με τις συγκοινωνίες του, έχει όμως και τουριστικό ενδιαφέρον, μιας και οι αμμώδεις παραλίες του φαίνεται να κατακτούν ολοένα και περισσότερο κόσμο. Στη λεγόμενη Σκάλα Πρίνου, βρίσκεται το γνωστό Δασύλλιο, ένας αρμονικός συνδυασμός του υδάτινου στοιχείου με την ομορφιά και το άρωμα των πεύκων, που αναδύονται μέσα από τη θάλασσα. Εκεί ακριβώς θα βρει κανείς πολυτελή συγκροτήματα αλλά και γραφικά καταλύματα με όλες τις ανέσεις, καθώς και το πλήρως οργανωμένο κάμπινγκ του ΕΟΤ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ευχαριστούμε τον  Ταξιδιωτικό Οδηγό Θάσου e-thasos.gr  για την διάθεση των Κειμένων και του αντίστοιχου Φωτογραφικού υλικού που αφορούν την ενότητα 'Η ΘΑΣΟΣ'.