ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ

Ένας προορισμός, ατέλειωτες εμπειρίες! Τα Λιμενάρια, η δεύτερη μεγαλύτερη κωμόπολη της Θάσου, και ένα από τα πλέον αναπτυγμένα χωριά του νησιού, αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Το γνωστό «Παλατάκι», η σπηλιά ακριβώς από κάτω, αλλά και η παραλία των Μεταλλείων, με τη μεγάλη ιστορία, η παραλία της Τρυπητής και το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού είναι κάποια από τα σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί κανείς. Στα Λιμενάρια ο τουρίστας έχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας!

Σε μια βόλτα στη παραλία των Λιμεναρίων μπορείτε να θαυμάσετε έργα του γλύπτη Κώστα Λόβουλου και να γευτείτε τους παραδοσιακούς Λουκουμάδες στα ζαχαροπλαστεία του χωριού. Τα μεγάλα εστιατόρια και οι παραδοσιακές ταβέρνες αποθεώνουν την ελληνική κουζίνα, ενώ τα καφέ μπαρ είναι γεμάτα κάθε στιγμή. Η αγορά των Λιμεναρίων έχει σχεδόν τα πάντα, με τα καταστήματα σουβενίρ να κυριαρχούν τόσο στα πλακόστρωτα δρομάκια όσο και κατά μήκος της παραλίας. Εάν θέλετε να συνοδεύσετε το ποτό σας με παρέα διάσημους ηθοποιούς δεν έχετε να επιλέξετε μια κινηματογραφική ταινία στο θερινό σινεμά δίπλα στη θάλασσα.

Φυσικά, αξιοπρόσεκτες και πεντακάθαρες είναι και οι θάλασσες, που σας περιμένουν για ένα ήρεμο μπάνιο ή για θαλάσσια σπορ γεμάτα ένταση! Αν έχετε φίλους ή γνωστούς Θάσιους σίγουρα θα έχετε ακούσει για τον οικισμό Κάστρο. Βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα από τα Λιμενάρια και αξίζει να τον επισκεφτείτε, αν είστε φυσιολάτρες. Το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου δεσπόζει στο κέντρο του οικισμού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ευχαριστούμε τον  Ταξιδιωτικό Οδηγό Θάσου e-thasos.gr  για την διάθεση των Κειμένων και του αντίστοιχου Φωτογραφικού υλικού που αφορούν την ενότητα 'Η ΘΑΣΟΣ'.