ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΑΣΟΥ

  • Τηλέφωνο: (+30) 25930 22180
  • Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη - Κυριακή: 9:00 - 16:00 (Δευτέρα: Κλειστά)
  • Τιμή Εισητηρίου: 2 € (1 € μειωμένο)
  • ΑΜΕΑ: Όχι

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θάσου εδρεύει στη ομώνυμη πρωτεύουσα του νησιού και βρίσκεται κοντά στην αρχαία αγορά, σχεδόν στο κέντρο του Λιμένα. Αξίζει να το επισκεφτείτε καθώς, θεωρείται από πολλούς ένα από τα πιο αξιόλογα επαρχιακά μουσεία λόγω των ευρημάτων που παρουσιάζει από την παλαιολιθική μέχρι τη ρωμαϊκή εποχή. Ο αύλειος χώρος του Μουσείου αποτελεί μέρος της περιήγησης σας, καθώς είναι διαμορφωμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί συνέχεια του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θάσου μπορείτε να δείτε μοναδικές συλλογές γλυπτικής, κεραμικής, μικροπλαστικής και νομισμάτων από τον 7ο αι π.χ. έως τον 7ο αι. μ.χ. Στο Μουσείο μπορείτε να περιηγηθείτε στην λεγόμενη «Αίθουσα του Κούρου», όπου μπορείτε να θαυμάσετε τον κριοφόρο Κούρο των 3.5 μέτρων που είχε δημιουργηθεί για τον ιερό ναό του Απόλλωνα. Στην επόμενη αίθουσα θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ένα φιλμ μικρής διάρκειας στο οποίο θα κατατοπιστείτε για την ιστορία της πλαστικής του νησιού. Τέλος, μπορείτε να παρακολουθήσετε και ένα ακόμα φιλμ με αναφορές στις αρχαιότητες της Θάσου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ευχαριστούμε τον  Ταξιδιωτικό Οδηγό Θάσου e-thasos.gr  για την διάθεση των Κειμένων και του αντίστοιχου Φωτογραφικού υλικού που αφορούν την ενότητα 'Η ΘΑΣΟΣ'.