ΜΑΡΙΕΣ - ΣΚΑΛΑ ΜΑΡΙΩΝ

Στη δυτική πλευρά της Θάσου, οι Μαριές και η Σκάλα Μαριών, προσωποποιούν την έννοια της γαλήνης και της ηρεμίας από τη μια πλευρά και της αγνής φιλοξενίας από την άλλη. Ενδεικτικό της φιλοξενίας τους είναι η γνωστή γιορτή της φασολάδας που διοργανώνουν οι ντόπιοι στη περιοχή της Γέννας. Η επαφή με τη φύση είναι η κύρια δραστηριότητα των κατοίκων μέσω της κτηνοτροφίας, της μελισσουργίας και της ελαιοσυλλογής. Τα τελευταία χρόνια όμως οι κάτοικοι της Σκάλας Μαριών άρχισαν να δραστηριοποιούνται και στο τουριστικό τομέα με προσεγμένα καταλύματα για κάθε επισκέπτη.

Το γραφικό λιμανάκι με τα παραδοσιακά ουζερί και ταβερνάκια θα δώσουν στις παρέες κέφι απολαμβάνοντας κλασικούς ουζομεζέδες και ντόπιο τσίπουρο. Τα καταγάλανα νερά της παραλίας θα ανταμείψουν και τον πιο απαιτητικό παραθεριστή. Αξίζει να επισκεφτείτε τη Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και να προσκυνήσετε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Τέλος, η τεχνητή λίμνη που υπάρχει στο χωριό ελκύει κάθε λάτρη της φύσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ευχαριστούμε τον  Ταξιδιωτικό Οδηγό Θάσου e-thasos.gr  για την διάθεση των Κειμένων και του αντίστοιχου Φωτογραφικού υλικού που αφορούν την ενότητα 'Η ΘΑΣΟΣ'.