ΚΑΛΛΙΡΑΧΗ - ΣΚΑΛΑ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ

Η «κακή Ράχη», φαίνεται ότι δεν ικανοποιούσε τους κατοίκους της, με αποτέλεσμα να την εγκαταλείψουν και να χτίσουν στις πλαγιές ενός λόφου τη γνωστή μέχρι σήμερα Καλλιράχη. Με θέα την Καβάλα, το χωριό αποτελείται από το ορεινό τμήμα, αλλά και από τη Σκάλα, με την υπέροχη παραλία. Στα ορεινά, εκτός από τα παραδοσιακά σπίτια και τα μικρά δρομάκια, βρίσκει κανείς και το Λαογραφικό μουσείο, στεγασμένο σε ένα διατηρητέο κτίριο του 1880, που διηγείται μέσα από τα εκθέματά του την ιστορία του χωριού.

Στο παραλιακό τμήμα γύρω από το λιμάνι και κατά μήκος της θάλασσας, δεσπόζει το τουριστικό κομμάτι του χωριού. Όποιο κομμάτι κι αν επιλέξει κανείς πάντως, σίγουρα θα μαγευτεί, μιας και η Καλλιράχη είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού. Εάν επιλέξετε τη συγκοινωνία του νησιού, μη ξαφνιαστείτε όταν στο χωριό Καλλιράχη το λεωφορείο κάνει στάση στο Κλίσμα! Πρόκειται για μια τοποθεσία του χωριού που χαρακτηρίζεται από φυσική ομορφιά και παραδοσιακές ψαροταβέρνες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ευχαριστούμε τον  Ταξιδιωτικό Οδηγό Θάσου e-thasos.gr  για την διάθεση των Κειμένων και του αντίστοιχου Φωτογραφικού υλικού που αφορούν την ενότητα 'Η ΘΑΣΟΣ'.