ΚΑΖΑΒΗΤΙ

Το Καζαβήτι είναι ένα από τα ωραιότερα ορεινά χωριά της Θάσου. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον Πρίνο και ενδείκνυται για παραθέριση για όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς θα ταξιδέψει κάθε επισκέπτη στη φύση και πίσω στο χρόνο. Η πέτρα και το ξύλο δεσπόζουν στα κτίσματα του χωριού και σε συνδυασμό με την πλούσια βλάστηση από πουρνάρια, πλατάνια και καστανιές δίνουν μια διαφορετική πλευρά της Θάσου. Η πλευρά αυτή αφορά τη Θάσο που δεν την άγγιξε ο χρόνος και το παραδοσιακό καφενείο στην πλατεία του χωριού το πιστοποιεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μην νομίζετε όμως ότι ο χρόνος έχει σταματήσει για πάντα σε αυτό το χωριό, καθώς νέοι άνθρωποι με μεράκι και προπαντός αγάπη για την παράδοση έδωσαν άλλη πνοή στο Καζαβήτι δημιουργώντας ταβέρνες με πλούσια κρεατικά εδέσματα και ενοικιαζόμενα καταλύματα για κάθε γούστο! Τέλος, το θρησκευτικό στοιχείο δεν λείπει και από το χωριό αυτό και μια επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα θα σας ανταμείψει.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ευχαριστούμε τον  Ταξιδιωτικό Οδηγό Θάσου e-thasos.gr  για την διάθεση των Κειμένων και του αντίστοιχου Φωτογραφικού υλικού που αφορούν την ενότητα 'Η ΘΑΣΟΣ'.